פוגשים את מארי יוקי מאון


אדריכלית חצי יפנית חצי צרפתייה, שהסבה את הקריירה אל המטבח וכיום היא שפית מוסמכת בתחילת דרכה. מארי מצטרפת אלינו ליומיים הקרובים בפריז, היא תראה לנו את העיר ותציג את הקשר המיוחד שיש לצרפתים ליוגורט. (וגם תאפה לנו עוגת יוגורט צרפתית מסורתית!)

אבל אני מתלהב בעיקר מהעובדה שיש לי פרטנרית לדבר איתה ביפנית שבורה, ואנחנו מעבירים את הנסיעות והזמנים בין הצילומים בשיחות על הגעגועים המשותפים שלנו ליפן ולאוכל היפני. 

נזכרתי בעובדה מעניינת נוספת בהקשר הזה, לעם היפני יש מחסור באנזים שמפרק לקטוז, ולכן מוצרי חלב נעדרים לחלוטין מהמטבח שלהם. למרות הנתון הזה, בטיולים שלי ביפן נתקלתי בכל מקרר בהמון סוגי יוגורט, והתפלאתי לראות כמה הוא פופולרי. הסיבה לזה נעוצה בשיטת היצור של היוגורט הפרוביוטי עם החיידקים החיים שמנטרלת חלק מהלקטוז, והופכת אותו למתאים גם לאנשים שרגישים למוצרי חלב.


אין תגובות

© Yogurt_trip
Maira Gall